Klinik Hakkında
11 Kasım 2022

Dermatoloji (Cildiye), derinin hastalıkları yanında saç, tırnak, ağız mukozası ve genital bölge mukozasının hastalıklarını tedavi eden bilim dalıdır.

        Derimiz, vücudumuzun en büyük ve en ağır organıdır. Deri ekleri olarak adlandırılan ve vücudun korunması, duyu iletimi ve homeastasis gibi fonksiyonları olan saç, tırnak, ter bezi ve duyusal yapıları da bünyesinde barındırır. Derimiz sosyal çevre ile iletişimimizi sağlayan en önemli organlarımızdan olup, sağlıklı bir deri kişinin özgüveni için önemli unsurlardan biridir.

        Otoimmün, infeksiyöz, tümöral, inflamatuar, genetik ve cinsel yolla bulaşan hastalık grupları gibi birçok hastalık deriyi etkileyebilmektedir. Derinin korunması; deriyi, deri eklerini, oral ve genital mukozayı tutan hastalıkların tıbbi ve girişimsel olarak iyileştirilmesi dermatologların temel görevleridir.                      Uzmanlık alanı deri olan dermatologlar, doğal olarak kozmetik dermatolojinin de temel taşlarıdır.

        Dermatoloji (Cildiye) aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıkları da tedavi eder; yani dermatolog aynı zamanda venerolog olarak da hasta muayene eder. Deri ve zührevi hastalıkları uzmanlığı ile kozmetik dermatolojiyi birleştiren Dermatoloji (cildiye) geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Çoğu zaman dahili hastalıkların seyrinde ortaya çıkan deri bulguları nedeniyle veya bazen dahili hastalıkların/kanserlerin ilk belirtilerinin görüldüğü organ olduğu için birçok branşı birleştiren bir ihtisas dalı olma özelliğini gösterir. Günümüzde alerjik deri hastalıkları modern yaşam biçimleri, değişen çevresel koşullar nedeniyle gittikçe artmaktadır.
 
        Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı’nın başlıca konuları; çocuk ve erişkinlerde deri sağlığının korunması; deri, deri ekleri (saç, kıl, tırnak), oral ve genital mukoza hastalıklarının cinsel yolla bulaşan hastalıkların, alerjik deri hastalıklarının tanı ve tedavisi ile estetik ve kozmetik uygulamalardır.
 



-Sık Görülen Deri Hastalıkları-
 
* Deri Enfeksiyonları (mantar hastalıkları, siğiller)
* Allerjik Deri Hastalıkları (atopik egzema, kontakt egzema [temas egzeması],kozmetik alerjisi, böcek ısırıkları)
* İlaç Reaksiyonları
* Ürtiker (Kurdeşen)
* Psoriasis (Sedef Hastalığı) ve Psöriatik Artrit
* Vitiligo
* Behçet Hastalığı
* Deri Tümörleri
* Yanıklar


Nasıl Muayene Olurum?
Muayene randevusu MHRS sistemi dahilinde 182 nolu telefondan veya MHRS İnternet sayfası üzerinden alınmaktadır.